Foto van Anneke Gronloh

Gage 3.000,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 3.000,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Anneke Gronloh boeken!


Zangeres Anneke Gronloh werd geboren op 7 juni 1942 in Tondano op Noord-Celebes en groeide op in Eindhoven waar zij in 1949 naar toe verhuisde.

Haar zangcarriere begint op de Mulo, waarop ook Peter Koelewijn zit. Stevig geworteld in haar achtergrond maakt zij haar eerste plaatje in het Maleis. In 1959 wint zij het Cabaret der Onbekenden met 'Ma He’s Making Eyes At Me', dat zij pas twee jaar later op de plaat zou zetten.

Vanaf dat moment wordt Anneke binnen 2 jaar de populairste zangeres van Nederland. Hysterische taferelen zijn haar deel. Met "Brandend zand, Paradiso, Soerabaja en Cimeroni scoort zij 4 nummer 1 hits op rij.
Een ongeëvenaard succes, dat zich afspeelt tussen 1962 en 1964. De komst van de Merseybeat breekt echter het succes genadeloos af. Ze scoort geen hits meer en trekt nog maar weinig publiciteit. Het zingen gaat voor haar echter gewoon door. Ze is van vele markten thuis, waarbij vooral haar feeling voor gospelmuziek en rhythm & blues genoemd moet worden.

Na haar glorieperiode (1960-1965) werkte zij nog bij de Snip & Snap-revue en deed zij met veel succes televisieshows in Duitsland.

Anneke Gronloh is een levende legende, de lieveling van het nostalgische publiek en blijft moeiteloos een van de meest gevraagde artiesten.