Foto van Babette Van Veen

Gage 1.795,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Genre Zangeres

Prijs € 1.795,00
Duur 1 x 30 min.
Geluid A-Set tot 400 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Babette Van Veen boeken!


Babette van Veen werd geboren in Utrecht. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. In 1990 werd ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend met haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door nog een aantal hitsingles en een album. Na drie jaar werd de succevolle groep opgeheven. Na haar vertrek uit GTST speelde Babette nog diverse kleinere rollen in films als in enkele televisieseries, waaronder Raveleijn en Baantjer.

Ondertussen is Babette als zangeres begonnen aan een serieuzere jazzy sound. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40, waarmee ze de CD Winter uitbrengt.  
Babette zet zich veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat door haar vriendin Guusje Nederhorst is opgezet. Ze is onder andere te horen op luister-CD’s en leest regelmatig voor uit de boekjes van Woezel & Pip, op bijvoorbeeld basisscholen. 
Vanaf april 2009 speelt Babette de laatste 3 maanden van de musical Dirty Dancing de rol van Marjorie Houseman. In augustus van dat jaar kwam haar laatste album Vertrouwelijk uit, Nederlandstalige swingjazz met zeer herkenbare teksten onder begeleiding van een bigband.  
Babette schreef jarenlang columns voor Flair, Libelle en vanaf 2012 voor het nieuwe magazine Daphne’s Diary. Ze presenteert regelmatig evenementen en bedrijfsfeesten, zingt vaak op evenementen, festivals en is daarnaast bezig met een schrijven van een boek. 

Babette van Veen brengt Nederlandstalige Jazz en wordt begeleidt door Tape, Piano, Combo of Big Band! Note: deze prijs geldt voor een tape-optreden van 1 x 30 minuten. Eventueel is dit optreden uit te breiden met een pianist. De gage wordt dan € 1975,-. Daarnaast is Babette van Veen ook te boeken voor 2 x 45 minuten met een combo voor € 2475,- of voor  2 x 45 minuten met een big band voor € 3975,. Beiden zijn dan echter exclusief geluid! 

Uitgelicht filmpje