Foto van Bert Heerink

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs OP AANVRAAG
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Bert Heerink boeken!


Gitarist Ad van den Berg richt de hardrockband Vandenberg op en vraagt Bert Heerink als zanger. Bert Heerink zong daarvoor in een aantal minder bekende regionale bands. Onder de hoede van manager Kees Baars sluit de band een wereldomvattende platendeal bij de Amerikaanse maatschappij Atlantic.

Hun eerste album nemen zij op in de studio van Jimmy Page (Led Zeppelin). Met de single Burning Heart, scoort Vandenberg zijn eerst hit in Nederland en Amerika. In de VS wordt een uitgebreide tournee gedaan. Het tweede album van Vandenberg, "Heading for a Storm" levert wederom een hit op (Different Worlds) en zorgt voor de doorbraak in Japan.

Naar aanleiding van een door Bert Heerink ingezongen tv-commercial van Heineken in 1995 verschijnt het album "Storm na de Stilte". Bert Heerink zingt hierop Nederlandstalige versies van bekende popklassiekers als The Heat Is On, More Than A Feeling en Black Velvet. De vertalingen zijn van de hand van o.a. Peter Koelewijn, Jaap Eggermont, Barry Hay en Huub van der Lubbe. De plaat is succesvol en levert enkele hits op.

"Helderziende Blind" is het tweede soloalbum en kent dezelfde formule als voorganger "Storm Na De Stilte". Bert Heerink treedt op voor de sporters en officials tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Bert Heerink treedt daarnaast regelmatig op met De Thuisband, een groep die stevige versies speelt van bekende Nederlandstalige hits van onder meer Het Goede Doel, The Scene en Doe Maar.

Steeds vaker is Bert Heerink te zien als gast bij grote orkesten waarbij hij zijn bekende repertoire afwisselt met nummers van o.a. Frank Sinatra.

Uitgelicht filmpje