Foto van Cor Bakker

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs OP AANVRAAG
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200mins.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Cor Bakker boeken!


Cor Bakker inhuren / boeken voor een optreden ? LB Entertainment is het boekingsbureau waar u Nederlandse artiesten kunt inhuren / boeken.

Cor Bakker werd door Louis van Dijk aangespoord om naar het conservatorium te gaan. In 1984 studeerde hij cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde hij in Los Angeles bij zijn idool Clare Fischer. Van 1989 tot 2000 was hij de vaste pianist van het Metropole Orkest.

Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn medewerking aan het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. De twee kwamen elkaar tegen bij het radioprogramma Coulissen van de Tros. Cor Bakker begeleidde daar wekelijks wisselende gasten. Na Coulissen kreeg Bakker zijn eigen radioprogramma 'Music Minded', dat later op televisie een vervolg kreeg onder de naam 'Cor & Co' (1996 - 2001). In het programma sprak en musiceerde hij met nationale en internationale artiesten. Vervolgens presenteerde hij tot 2003 Cor op Reis, een muzikaal reisprogramma. Nog steeds is Cor Bakker wekelijks op de televisie te bekijken en te beluisteren in "Mooi Weer de Leeuw" waar hij niet alleen orkestleider is van een 10-koppige band maar ook nog eens sidekick van Paul de Leeuw door zijn muzikale grappen.

Bakker werkt samen met internationale artiesten als Oleta Adams, Al Jarreau, Michel Legrand, Lionel Richie, Shirley Bassey, en nationale artiesten als Karin Bloemen, Simone Kleinsma, Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp en Jenny Arean. Ook bracht hij enkele cd's uit. In 1996 werd hij onderscheiden met een Gouden Harp en in 1997 won hij de Gouden Notenkraker.

In 2007 wint Cor Bakker de "Gooise Jazz Award". Volgens de jury omdat "jazz voor de pianovirtuoos de eerste en grote liefde is. Jazz biedt hem de gelegenheid om alle registers van zijn grote technische kunnen open te trekken".

Note: Cor Bakker is zowel solo, als duo, als trio en als 10-koppige live-band te boeken. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden en prijzen!

Uitgelicht filmpje