Foto van De Zingende Fresia's

Gage 2.475,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Genre Feestbands

Prijs € 2.475,00
Duur 2 x 45 min.
Geluid B-Set tot 400 pers.
Bezetting 4 personen

Informatie aanvragen

De Zingende Fresia's boeken!


We schrijven 1994 (zoals je leest). Een volstrekt kansloos Nederlands rockbandje besluit uit balorigheid en frustratie mee te doen aan een VPRO-radio-competitie, doopt zich voor de gelegenheid om tot De Zingende Fresia’s en hun, op ludieke wijze verbouwde uitvoering van het legendarische Hazes-nummer De Glimlach Van Een Kind is zomaar meerdere malen te horen op het toen nog trendsettende Radio 3. De geur van dit bescheiden succes doet het illustere 4-tal besluiten de ingeslagen weg verder te bewandelen. Of beter: te behardlopen! En niet zonder gevolgen. Ruim 12 jaar later zijn De Zingende Fresia’s nauwelijks meer weg te denken uit de agenda’s van dorpsfeesten, festivals, cafés, zalen, borrelboten en voetbalstadions.
Geen band zo leuk of er vindt wel eens een wisseling van de wacht plaats (het fossiel The Rolling Stones daargelaten uiteraard, maar die zijn eigenlijk ook niet leuk dus dat scheelt). Maar van achteromkijken krijg je pijn in je nek (en is gevaarlijk want je ziet niet wat er voor je gebeurt) maar daar komt bij: dat was toen en dit is nu. En ‘nu’ rockt de band als nooit tevoren.
Nu we weten hoe goed en mooi en knap en stoer de muzikanten individueel eigenlijk wel niet zijn, zijn we waar we wezen willen: DE MUZIEK. Een zalig meezingbare en hoogst aanstekelijke mix van al of niet onherstelbaar verbouwde smartlappen en piratenpop, minstens zo sterk eigen werk en waar nodig en gewenst, een combinatie van die twee. Alles verpakt in een heerlijke over-the-top-show vol humor, gekkigheid, improvisaties, stand-up-comedy en unieke smartlapperij van het meezingbaarste soort en geschikt voor alle gezindten en leeftijden.
Het moge duidelijk zijn: De band is domweg niet meer weg te denken uit het festival-, feesttenten en zalencircuit (met zo nu en dan tussendoor een akelig gezellig kroegtoertje of toiletconcert) en als de voortekenen ons niet bedriegen, wordt de stijgende lijn vooralsnog moeiteloos doorgezet met nieuwe nummers, excentrieke bewerkingen van klassiekers, ludieke acties en vooral veel spraakmakende liveshow.