Foto van Dennie Christian

Gage € 3.195,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 3.195,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200mins.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Dennie Christian boeken!


Dennie Christian is op 22 mei 1956 in Bensberg bij Keulen als Bernd Althoff geboren. Toen hij leerjongen bij verzekeringsmaatschappij was, leerde hij zijn latere producer kennen. Zijn eerste liedjes nam Dennie als 17-jarige op. Zijn eerste plaat was "Jede grosse Liebe hat ein Happy-End". Pas zijn vierde single bracht het succes: "Rosamunde".

Dennie trok zich na zijn eerste vijf jaar als artiest uit Duitsland terug en concentreerde zich als zanger en tv- en radio-presentator op de Benelux. Als opvolger van Freddy Quinn presenteerde hij het "Schlagerfestival van Kerkrade" sinds 1982 . Na de dood van zijn manager, vriend en festival-organisator Harry Thomas in 1991 nam hij ook de organisatie van het festival over. Aan het eind van de jaren 80 keerde hij terug en had een comeback in Duitsland.

Tot op heden heeft de in Bensberg geboren zanger ontelbare albums en singles uitgebracht en daarmee een platina en ettelijke gouden elpees verdiend. Hij straalt nog steeds dezelfde charme en energie uit als in 1973, toen hij met 'Rosamunde' de eerste superhit scoorde. Maar ook op een ander gebied heeft Dennie Christian een verbazingwekkend talent. Spelenderwijs lukt het hem om zijn positieve levensinstelling, zijn plezier in de omgang met mensen en de liefde voor Duitstalige muziek op het publiek over te brengen. Door hem werd het 'Schlagerfestival", dat hij sinds 1982 presenteert, tot een van de grootste en meest succesvolle shows in dit genre.

Ondanks zijn succes is de sympathieke krullenkop met beide benen op de grond gebleven. Voor zijn buren in zijn woonplaats Wardenburg (bij Oldenburg) is Dennie Christian nog steeds "die aardige vent van hiernaast".

Uitgelicht filmpje