Foto van George Baker

Gage 3.500,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 3.500,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

George Baker boeken!


De carrière van George Baker nam een aanvang in 1967, toen hij solliciteerde als zanger bij de plaatselijk beroemde band Soul Invention.

In 1969 deed de band auditie bij platenlabel Negram, waar een drietal composities van de hand van George Baker werd opgenomen, waaronder het inmiddels bijna legendarische "Little Green Bag". De bandnaam was inmiddels omgedoopt in George Baker Selection.

Dj Lex Harding was de eerste die het plaatje draaide, met het commentaar: "laten we hopen dat dit geen eendagsvlieg is". Dat George Baker zeker geen eendagsvlieg is gebleken, mag inmiddels bekend zijn. "Little Green Bag" was de aanloop naar een lange en wereldwijde carrière van een van de meest onderschatte Nederlandse artiesten. Maar liefst 600 composities kwamen er van de hand van Hans Bouwens (de echte naam van George Baker), hetgeen resulteerde in het gigantische aantal van 20.000.000 (miljoen) verkochte platen.

Titels als "Dear Ann", "Nathalie", "Tonight", Holy Day", "Sing a song of love" en natuurlijk de giga-hit "Paloma Blanca", die wereldwijd in maar liefst 125 verschillende versies is verschenen.Na een korte carrière-break tussen 1981 en 1985 kwam George Baker weer ijzersterk terug met de mega-hit "Santa Lucia by night", waarmee meteen weer buitenlands succes een feit was.

Al meer dan 30 jaar is Hans Bouwens/George Baker nu aktief en aan het succes lijkt geen eind te komen.

Note: ook te boeken als "Live in concert" samen met allround coverband Tilt (3 x 50 minuten). Prijs: € 6495,-

Uitgelicht filmpje