Foto van Go Back To The Zoo

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs OP AANVRAAG
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Go Back To The Zoo boeken!


Zanger/gitarist Cas Hieltjes, gitarist Teun Hieltjes uit de Nijmeegse band The Pax en drummer Bram Kniest ontmoeten Lars Kroon in de december 2005 terwijl ze in de rij staan voor kaartjes voor een concert van The Strokes. Het klikt en de basis voor Go Back To The Zoo is gelegd. Kroon leert zichzelf basgitaar spelen en het kwartet werkt in de kelder van een grachtenpand in Utrecht aan songmateriaal.

De eerste demo van Go Back To The Zoo wordt in april 2008 opgenomen door Torre Florim van De Staat. Go Back To The Zoo tekent bij Universal en brengt de single Electric uit.

Go Back To The Zoo maakt indruk op het festival Noorderslag in Groningen en Electric wordt in januari een bescheiden hitGo Back To The Zoo speelt op meerdere zomerfestivals en staat op 22 augustus op Lowlands. In het najaar volgt een uitgebreide Nederlandse clubtournee.

De single What If is de titelsong van de speelfilm Black Out in 2012, een actiekomedie van regisseur Arne Toonen met rollen van onder meer Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig), Kempi en zussen Birgit en Katja Schuurman.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de 3FM Awards, op 12 april in Amsterdam, wint Go Back To The Zoo in twee categorieën: Beste Band en Artiest Rock. In dezelfde periode verschijnt hun tweede album Shake A Wave. De cd is opgenomen in de ICP Studios te Brussel en geproduceerd door JB Meijers en Dennis van Leeuwen (Kane).

Uitgelicht filmpje