Foto van Jurre Bosman

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs OP AANVRAAG
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200mins.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Jurre Bosman boeken!


Jurre Bosman wordt geboren op 6 juli 1977. Hij belandt op zijn tiende jaar bij de ziekenomroep in zijn woonplaats Enschede. Daar begint hij zijn omroepcarrière met een wekelijks radioprogramma Jurre Bosmanvoor kinderen in het ziekenhuis.
Tijdens zijn middelbare schooltijd maakt Jurre radio- en televisieprogramma’s bij de regionale omroep RTV Oost. Met zijn gymnasiumdiploma op zak vertrekt Bosman naar Hilversum. De eerste stop is de TROS. Daar presenteeert Jurre in 1995 op zeventienjarige leeftijd de jeugdserie “Kids for Animals” en, samen met Jack van Gelder, “Te Land, Ter Zee & In de Lucht”. Maar naast de televisie haalt ook de radio-afdeling van de grootste familie van Nederland Jurre naar binnen. Ontelbare programma’s produceert en co-presenteert Jurre op 3FM en Radio 2, van de Gouden Uren tot de Mega Top 50, en van Somertijd tot Ruuddewild.nl. Ondertussen blijkt hij een meester op het dan gloednieuwe geluidsprogramma Protools en schopt het zo tot hoofd vormgeving van 3FM. In 1997 behaalt Jurre zijn propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.  

In 2000 maakt Jurre een korte overstap naar het zakenleven. In dienst van de internetmultinational World Online zet hij een online radiostation op met studio’s in Rotterdam. Maar de publieke omroep roept hem terug naar Hilversum. In datzelfde jaar komt Jurre in dienst bij de NTR (voorheen NPS). Hij wordt eindredacteur van de dagelijkse programma’s “Kort & Klijn” met Corné Klijn en “Isabelle” met Isabelle Brinkman op 3FM. Na het vertrek van beiden ontdekte Jurre diverse nieuwe talenten en haalt ze naar de NTR voor 3FM. De meeste van hen zullen het hierna ver schoppen: Claudia de Breij,Timur Perlin, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Domien Verschuuren en Michiel Veenstra zijn enkele voorbeelden. Bosman maakt deelt uit van het management van 3FM dat in enkele jaren de zender 3FM geheel vernieuwt, inclusief muziekformat, studio-locatie en logo.  

Sinds 2009 bemoeit Jurre zich intensief met het nieuwe radiostation van de publieke omroep: Radio 6. Daarop is soul en jazzmuziek te horen. Jurre haalt onder andere de voormalige RTL-presentatrice Sylvana Simons naar Radio 6. In oktober 2010 wordt Jurre Bosman programmaleider van de zender.

Sinds 2005 is Jurre Bosman het gezicht van de Schooltv-programma’s “Nieuws uit de Natuur” en “Schooltv Weekjournaal”. Deze programma’s zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs en worden wekelijks op vrijdagochtend live uitgezonden op Nederland 3. Bosman is de presentator in de studio en is daarnaast verslaggever op locatie voor het “Schooltv Weekjournaal”. Jurre reist in deze rol de hele wereld over. Hij filmt op de Noordpool, bij de Nederlandse militairen in Afghanistan, in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Aangezien bijna alle scholen in Nederland deze programma’s van Schooltv wekelijks bekijken, groeit een hele generatie op met Jurre Bosman. Bij deze kinderen is Jurre zeer geliefd en populair.

Jurre Bosman is beschikbaar als presentator van diverse evenementen, congressen, panels en als discussieleider. Zowel voor kinderen als volwassenen.

Uitgelicht filmpje