Foto van Liesbeth List

Gage 4.995,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 4.995,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Liesbeth List boeken!


Liesbeth List is geboren als Elly Driessen in Bandoeng Indonesië. Na de bevrijding bleek mevrouw Driessen het leven niet meer aan te kunnen en pleegde zelfmoord. Meneer Driessen vertrok met zijn dochter naar Nederland en hertrouwde. Toen Liesbeth 18 was vertrok ze naar Amsterdam waar ze een paar jaar later Ramses Shaffy tegen het lijf liep. Hij vroeg haar voor zijn nog te starten programma Shaffy Chantant.

Shaffy Chantant werd een groot succes. Na dit succes en het winnen van de Europabeker voor Zangvoordracht in Knokke ging Liesbeth List zich volledig storten op haar zangcarrière. In 1967, een jaar na haar platendebuut, kreeg Liesbeth List het verzoek van Mikis Theodorakis of zij zijn 'Mauthausencyclus' wilde zingen. De plaat Liesbeth List zingt Theodorakis werd een enorm succes en behaalde de platinastatus. Goud was er voor haar Brel-plaat. De plaat werd een succes en Jacques Brel kwam persoonlijk de gouden plaat uitreiken.

Vanaf 1968, het moment dat Liesbeth List met haar door Bob Rooyens geregisseerde televisieshow de persprijs won op het prestigieuze Gouden Roos Festival in Montreux, trok ze geregeld voor werk naar het buitenland. Halverwege de jaren zeventig werden haar activiteiten sterk internationaal gericht. Ze werkte samen met grote namen als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud.
In Nederland verliep de carrière van Liesbeth List nog steeds behoorlijk vlekkeloos. De ene plaat volgde de andere op, ze acteerde in televisieproducties en films, ook was ze volop te zien in het theater. Op 41-jarige leeftijd beviel de zangeres van dochter Elisah.

In 1999 benaderde Albert Verlinde haar om de rol te spelen van Edith Piaf in de musical Piaf. List die nooit zoveel gehad had met Piaf, zij meteen ´ja´ tegen het aanbod. Na de première werd ze geroemd. Niet alleen als zangeres, maar ook als actrice. In 2002 ontving Liesbeth List als eerste de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. In 2001-2002 stond List in de theaters met het jubileumprogramma Van Shaffy tot Piaf, waarin zij terugblikte op haar 35-jarige carrière, ook bracht zij een ode aan haar vijf helden: Frank Boeijen, Jacques Brel, Edith Piaf, Ramses Shaffy en Mikis Theodorakis.

Note: deze gage is inclusief pianist, maar exclusief een gestemde vleugel!