Foto van Nick en Simon

Gage 14.000,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 14.000,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Nick en Simon boeken!


Nick Schilder (6 november 1983) start op achtjarige leeftijd met gitaarspelen. Op zijn zeventiende studeert hij voor een kerstviering van de vierde klas van het VWO thuis in Volendam een Engelstalig duet in samen met klasgenoot Simon Keizer (16 mei 1984). Hun stemmen passen goed bij elkaar en meerdere optredens in het dorp volgen, met naast eigen repertoire ook liedjes van onder meer Simon & Garfunkel. Simon schrijft daarnaast samen met zijn maatje Jan Smit mee aan liedjes voor het album JanSmit.com. Als boezemvriend van Smit is Simon vanaf maart 2005 wekelijks te zien in Jan Smits reality soap bij de TROS. Tijdens concerten van Jan Smit verzorgt hij achtergrondzang. .

De debuutsingle Steeds Weer, uitgekomen in 2006, wordt direct opgepikt door de Nederlandse radiozenders en belandt in de tipparade van de Top 40. Het duo maakt het televisiedebuut in het programma van Paul de Leeuw. Daarna groeit de fanschare in rap tempo. Op 12 mei verschijnt het titelloze debuutalbum. De cd komt op de tiende plaats binnen in de Mega Album Top 100.

Nick & Simon winnen een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De prijs wordt 5 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala 2007 in Spant! te Bussum. Herwinnen, de vierde officiële single van het debuutalbum, verschijnt op 9 februari.

De single Pak Maar M'n Hand komt van niets binnen op de eerste plaats van de Mega Top 100. Het nummer is titeltrack van de speelfilm De Scheepsjongens Van Bontekoe die eind november in première gaat. Inmiddels behoren Nick & Simon tot de absolute top van het Nederlandse entertainmentcircuit.

Uitgelicht filmpje