Foto van Patricia Paay

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs OP AANVRAAG
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200mins.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Patricia Paay boeken!


Patricia Paay (7 april 1949) is een Nederlandse zangeres. In haar jeugd volgt ze al piano- en balletlessen. In 1965 maakt ze haar debuut als zangeres in een nachtclub in het jazz-orkest van haar vader onder de naam The Evergreens. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormt ze haar eigen backinggroep.

Aan het einde van de jaren '60 brengt ze enkele Nederlandstalige nummers uit, waarvan de single Je bent niet hip een grote hit wordt. In 2007, 2008 en 2009 is Paay te zien als jurylid in het SBS6 programma 'Holland Got Talent' een jaar later doet ze haar trucje in 'Popstars'. Als eerste trouwde ze met Gerard Visser. „Mijn eerste man, Gerard Visser, leerde ik kennen toen ik net zeventien jaar was", vertelde Patricia eerder. „Ik wilde het huis uit, zelfstandig zijn en ik liep weg. (. . ) We besloten meteen te trouwen. Eigenlijk was ik nog een kind. Het huwelijk duurde heel kort. "

Haar tweede huwelijk was met modekoning Joey Fresco. Ze trouwden op 14 april 1978 in Capelle aan de IJssel. In 1988 scheidden ze. Ten slotte trouwde ze voor de derde keer met de 15 jaar jongere Adam Curry. In 1987 vertrekt ze met haar nieuwe partner naar New York. In deze stad trouwden ze op 5 augustus 1988 kleinschalig. Achteraf bleek het huwelijk niet rechtsgeldig te zijn en tien jaar later werd het groots overgedaan. In 1999 keerden Paay en Curry terug naar Nederland.

In 2003 trouwden ze voor de derde keer, in hun realitysoap, in het zonnige Italië. In 2004 verhuisden ze naar Engeland (waarbinnen ze overigens ook nog een keer zijn verhuisd). In mei 2009 werd bekend dat het stel gaat scheiden nadat Curry had opgebiecht een affaire te hebben met Micky Hoogendijk. In dat zelfde jaar is Paay te zien in de kersteditie van de Playboy.

Uitgelicht filmpje