Foto van Rick Van Velthuysen

Gage € 1.750,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 1.750,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200mins.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Rick Van Velthuysen boeken!


Rick van Velthuysen werd op 15 september 1961 geboren in Rotterdam. Al op jonge leeftijd werden er door Rick overschakelingen gemaakt tussen de plaatjes op de 'buizenradio' in de vensterbank en een oude pick-up. Zijn liefde voor radio ontstond pas echt toen hij van zijn oma een eigen 'Veronica 192'-transistor kreeg, waarop hij naar Radio Veronica kon luisteren.

In 1978 debuteerde hij, via een schoolkameraad, als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere.

In 1985 werd hij door Jeroen van Inkel geattendeerd op het feit dat de KRO op zoek was naar nieuwe dj's. Hij werd aangenomen bij de KRO waar hij, samen met Peter van Dam, een spelletjesprogramma ging presenteren en later als invalkracht werkte.

Toen Kas van Iersel in 1986 de AVRO verliet werd Rick benaderd om dit gat op te vullen. Binnen anderhalve week was Rick te beluisteren bij de AVRO met onder andere het programma Top Pop Radio, dat achtereenvolgens werd omgedoopt tot de Top Pop 20 en de Top Pop Discovery. Ook presenteerde hij Top Pop op televisie.

In 1992 werd Rick door Erik de Zwart gevraagd om als dj bij Radio 538 te komen. Als een van oorsprong 'niet-Veronicaan' moest hij zich dubbel en dwars bewijzen. Lex Harding stelde Erik de Zwart direct de vraag wat hem in vredesnaam bewoog om 'die lastpak' bij het 538-avontuur te betrekken. Iets in Erik moet hem hebben gezegd: "gewoon doen"!

Sinds september 2008 is Rick bij Radio Veronica te horen. Hij presenteert iedere zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur het programma 'WeekendRick' en iedere vrijdagavond tussen 19 en 22 uur het programma 'De Volle Vrijdag Van van V'.