Foto van Ruth Jacott

Gage 5.950,00

Deze prijs is excl. 9% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie


Prijs € 5.950,00
Duur 1 x 30 mins.
Geluid A-set tot 200 pers.
Bezetting 1 persoon

Informatie aanvragen

Ruth Jacott boeken!


Ruth Jacott is niet te stoppen, met een prachtige stem en een repertoire van zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers heeft zij haar plaats in de Nederlandse muziekindustrie verworven.

Ruth Jacott wordt geboren in 1960 in Paramaribo, Suriname. Op negenjarige leeftijd verhuist ze met haar familie naar Nederland waar ze op zeventienjarige leeftijd aan een zangcarrière begint. Onder begeleiding van diverse orkesten - waaronder The Skymasters, het VARA dansorkest en het Metropole orkest - treedt ze regelmatig op in Nederland, Duitsland en Zuid Amerika. Daarnaast is ze een veelgevraagd sessiemuzikante.

In 1986 wint Ruth met het VARA-team de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. Wanneer ze in 1987 auditie doet voor de musical Cats van Andrew Lloyd Webber, wordt ze uit talloze kandidaten gekozen om de rol van Grisabella te spelen.

In 1993 neemt haar carrière een belangrijke wending als Ruth gevraagd wordt om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Ierland. Met het nummer 'Vrede' bereikt ze een mooie zesde plaats. Na de uitzending zingt Ruth, via een telefonische verbinding, samen met Paul de Leeuw het nummer 'Blijf Bij Mij', dat vervolgens op single uitgebracht wordt. Zowel 'Vrede' als 'Blijf Bij Mij' zijn grote hits. Haar eerste solo CD, simpelweg getiteld Ruth Jacott, is een daverend succes en bereikt zelfs de platina status.

In 2000 ondergaat Ruth een operatie aan haar stembanden. Wanneer deze goed uitpakt gaat zij, na een gedwongen rustperiode, in maart weer de theaters in met wederom een zelfgeproduceerde show - dit keer onder de titel Vals Verlangen, vernoemd naar de gelijknamige CD. In maart 2004 komt het album "Het Beste Van…" met alle grote successen van Ruth Jacott uit , waaronder Vrede, Ik Kan Echt Zonder Jou, Kruimeltje en de duetten Blijf Bij Mij met Paul de Leeuw en You've Got A Friend met René Froger & Marco Borsato.

Na een druk en succesvol 2015 duurt het succes voort!
Eind maart verzorgt Ruth 2 concerten met haar eigen band voor het KWF in het Circustheater in Scheveningen. Tevens start zij in het najaar met een uitgebreide theatertour door heel Nederland!
Wilt u Ruth ook boeken voor uw evenement? Informeer dan nu naar de mogelijkheden. 

Note: het betreft hier een besloten optreden met tape! Ruth Jacott is ook beschikbaar voor openbare evenementen.  De gage bedraagt dan: € 7000,- ex BTW ex buma

Uitgelicht filmpje