Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10Druk op deze knop om te bellen

1 reviews
 
De hoofdfoto van Blinde Ed

Gage vanaf € 695,00

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

keyboard en zang
Duur in overleg
Geluid A-set tot 400 personen
Bezetting 1 persoon
Genre allround


Blinde Ed


Blinde Ed, dan nog Ed Ruyer "ziet" het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Hij wordt geboren in een muzikale familie en als kind al is het Ed’s droom om muzikant te worden Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn 5e vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard.

Omdat Blinde Ed thuis nogal veel schade aanricht gaat hij van zijn 6e tot zijn 19e jaar naar het blindeninstituut waar veel aandacht wordt besteed aan muziek. Ed tackelt elk instrument waar een toets op te vinden is; piano, keyboard, synthesizer, accordeon, melodica, klavecimbel, harmonium en typemachine. Op het blindeninstituut speelt Ed in een aantal bands, volgt een opleiding tot pianostemmer en leert blind typen.

Blinde Ed vindt vrouwen leuker dan leren. Hij verlaat vroegtijdig het instituut en stort zich in het ruige nachtleven. Hij dompelt zich onder in een bestaan van seks, drank en rock´n roll om zijn toch al rauwe stem bij te schaven. Muzikant zijn is handig, je krijgt méér bier, scoort beter bij de meiden en je kunt lekker interessant doen in de kroeg.

Op zijn 17e begint Blinde Ed als toetsenist bij de Foundations, een Indo rockband. Het mooiste van zo’n band is dat die gasten wéten wat rijsttafel betekent. Dat is iets meer calorieën dan rijstwafel. Dat zorgt, samen met een straf dieet van bier, frikadellen en patatjes saté, voor Ed’s volslanke edoch bevallige gestalte.

In 1994 neemt hij zijn eerste CD op. De hele straat vindt het mooi en oma ook. In de regio wordt de CD goed ontvangen en tot Ed’s stomme verbazing haalt hij zelfs de Australische radio.

Het jaar daarop wordt de CD Ed Rocks uitgebracht en speelt Ed op het Zwarte Cross festival. De sound wordt steviger dan voorheen.

In combinatie met Blinde Ed`s unieke feature, improvisatie en verzoeknummers op afroep, zorgt dat voor zo’n 100 tot 120 optredens per jaar. In kroegen en op festivals schuurt Blinde Ed de planken kaal met zijn rauwe stem. Op radio en TV is hij regelmatig te vinden.

Blinde Ed (X Factor 2011) : Blinde Ed (X Factor 2011) huren, Blinde Ed (X Factor 2011) inhuren, Blinde Ed (X Factor 2011) boeken, boekingen Blinde Ed (X Factor 2011), artiestenbureau Blinde Ed (X Factor 2011), artiestenburo Blinde Ed (X Factor 2011), prijs Blinde Ed (X Factor 2011), boekingskantoor Blinde Ed (X Factor 2011)


Uitgelicht filmpje


Klanten ervaringen


Wim

Alles prima verlopen. Op het laatst ‘ging het dak eraf’ en hebben de mensen heerlijk staan dansen. Het was een leuke middag, met een tevreden en enthousiast publiek.

  Professionaliteit
  Communicatie
  Ambiance

Blinde Ed

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over Blinde Ed

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team