Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10
Druk op deze knop om te bellen

Er zijn nog geen reviews...
 
De hoofdfoto van Chiel Van Praag

Gage vanaf € 3.450,00

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Presentator RTL4
Duur 4 x 60 minuten
Geluid exclusief
Bezetting 1 persoon
Genre presentatie

Chiel Van Praag


Als TV-presentator is Chiel vooral te zien bij RTL-4. Voor deze commerciële omroep presenteert hij o.a. de programma's, 'Nederland Muziekland', 'Superscore', 'Koffietijd' en 'Het Staatslot op locatie'.

Chiel van Praag werd op 20 mei 1949, als zoon van de bekende zanger Max van Praag, in Amsterdam geboren. Al op zeer jonge leeftijd speelde hij met een oude koffergrammofoon "radiootje". Daar bleef het niet bij. In verband met zijn werk had Max van Praag als één van de eersten een bandapparaat. Uiteraard werden daar radio programma's mee opgenomen. Daarmee was de basis voor de carrière van Chiel in feite gelegd.

In 1969 vroeg iemand van de AVRO hem om een screentest te doen voor het televisie programma 'Doebidoe'. De voorloper van 'Top Pop' werd door Chiel van 1969 tot en met 1971 gepresenteerd. Van 1969 tot en met 1982 werkte Chiel full-time bij zijn vader in de grammofoonplatenzaak. Daarnaast maakte hij radio programma's op Hilversum 3 voor de NCRV. Later werkte hij mee aan het Hilversum 2 programma 'Rozegeur en Prikkeldraad'.

In 1977 begon Chiel, naast zijn werk in de platenzaak van zijn vader, bij de 'Veronica Drive In Show'. Toen duidelijk werd dat Veronica de B-status zou krijgen vroeg Lex Harding hem in 1982 in vaste dienst bij Veronica te komen .

Bij Veronica heeft Chiel de volgende werkzaamheden verricht: Programmaleider radio, vertegenwoordiger van Veronica in diverse NOS colleges, presentatie radio ('Nederland Muziekland'), presentatie televisie (o.a. 'Superchamps', 'Nederland Muziekland', 'Staatsloterijshow' onderdeel "het Thuiskoppel", 'Camel Trophy'). Tevens vertegenwoordigde hij de NOS in twee EBU commissies. In 1990 zette Chiel van Praag zijn vaste dienstverband met Veronica om in een free-lance overeenkomst.

www.chielvanpraag.nl


Uitgelicht filmpje

Chiel Van Praag

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over Chiel Van Praag

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team