Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10
Druk op deze knop om te bellen

Er zijn nog geen reviews...
 
De hoofdfoto van De Dijk

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Popgroep
Duur 1 x 90 minuten
Geluid C-set tot 1500 personen
Bezetting 5 personen
Genre Nederpop

De Dijk


Wat je denkt van een grote band, blijkt zelden te kloppen. Anders dan je zou verwachten was Bloedend Hart, hun allereerste single uit 1982, niet hun eerste hit. Het was slechts een grote "airplay hit". De eerste echte, officieel als Top 40 hit te boek staande is Mag Het Licht Uit uit 1987. Dit misverstand blijkt te berusten op de juiste definiëring van het begrip hit. Wij houden het er liever op dat De Dijk een jukebox vol hits is.

Eind 1998 bracht De Dijk twee CD's tegelijkertijd uit: het live-album Voor De Tover en de verzamelaar Het Beste Van De Dijk. Deze laatste laat De Dijk vanuit studioperspectief zien. We horen een band die een eindeloos streven naar de muzikale perfectie aan de dag legt. Gevoelsmatig bestaat er weinig verschil tussen het album Niemand In De Stad (1989) en zijn voorganger Wakker In Een Vreemde Wereld (1987). geluidstechnisch en "groovematig" bezien komt de hang naar perfectie voor het eerst tot volle wasdom op het album Zeven Levens uit 1992, de opvolger Nooit Genoeg (1991), die samen ook een twee-eenheid vormen. Dit is wat ze al die tijd hebben beoogd. Vergeleken hierbij zijn de eerste drie Dijk-albums De Dijk (1982), Nooit Meer Tarzan (1983) en Elke Dag Een Nieuwe Hoed (1985) vage maar intressante schetsen van wat nog komen gaat. Voor de meeste groepen houdt de vooruitgang op na de eerste twee CD's, De Dijk boekt nog altijd progressie. Niet alleen muzikaal maar ook tekstueel.

Overvolle tournees volgden tot aan kerstmis 1998. Daarna werd het een jaartje stil rond De Dijk. Zes gouden en drie platina platen alsmede diverse onderscheidingen (een zilveren en een gouden harp plus een Edison in respectievelijk 1987, 1993 en 1994) honderden optredens en ontelbare andere ervaringen en indrukken rijker besloot de band tot een sabbatical year. Bedoeld om de batterij na achtien jaar opnieuw op te laden. Want het vuur moet blijven branden. En dat doet het nu weer volop!

Note: De Dijk is NIET beschikbaar voor BESLOTEN optredens!


Uitgelicht filmpje

De Dijk

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over De Dijk

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team