Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10
Druk op deze knop om te bellen

Er zijn nog geen reviews...
 
De hoofdfoto van Helmut Lotti

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Tape-act
Duur 1 x 30 minuten
Geluid exclusief
Bezetting 1 persoon
Genre allround

Helmut Lotti


Al vanaf z’n prille jeugd is Helmut gek op crooners en de platen van Elvis Presley. Z’n grootvader is directeur van het Gentse Operagebouw waar Helmut af en toe eens gaat kijken.

1988: Onder de artiestennaam ‘Kevin Leach’ doet Lotti mee aan diverse regionale soundmixwedstrijden als ‘de’ Elvis-imitator. Een jaar later wordt hij totaal onverwacht tweede in de KRO Soundmixshow met het Elvis’nummer ‘My Boy’.

In ’89 start VTM en ook het liedjesprogramma ’10 om te zien’. Daarin scoort Helmut Lotti met de nummers ‘Kom nu’ (met Sanne in het achtergrondkoortje), ‘Bij jou alleen’ en het heupwiegende ‘Waarom ik’.

In ’93 covert Helmut Lotti op bijzondere wijze Vlaamse klassiekers. De CD haalt platina! De bewerking van Will Tura's "Het Kan Niet Zijn", ‘What kind of friend’ wordt de filmmuziek voor Jan Verheyen’s film ‘Boys’. Een jaar later ligt de CD ‘Just for you’ in de platenrekken. Op het album staan zelfgeschreven nummers van Helmut Lotti. Resultaat: goud.

En dan begint het sprookje pas echt. In ’95 komt de CD ‘Helmut Lotti goes classic’ uit met daarop 18 populaire klassieke nummers. Lotti scoort 12 keer platina en begint aan een lang internationaal avontuur.

Ook het tweede classic-album scoort enorm (Wallonië, Nederland, Zuid-Afrika, Canada…). Op elk feest wordt ‘Tiritomba’ uit volle borst meegezongen.

Ondertussen vallen de VS voor Helmut. In ’99 concerteert hij in New York, Boston maar ook voor ’t eerst in de Parijse Olympia. Datzelfde jaar wordt er een nieuwe weg ingeslagen, Lotti neemt de CD ‘out of Africa’ op. De single ‘Shosholoza’ is niet zo’n succes in Vlaanderen. Helmut op de terugweg?

Zeker niet. In 2000 gaan de Scandinavische landen door ’t lint voor Helmut. Hij lanceert alweer een nieuw project ‘Helmut Lotti Latino Classics’. De single ‘Eso Beso’ doet ons allemaal swingen. Lotti’s eerste DVD is een feit. Dat jaar concerteert hij meer dan 100 keer. Helmut Lotti is ook ambassadeur van Unicef.

Tot op de dag van vandaag is Helmut Lotti wereldberoemd en heeft hij laten zien in allerlei muziektijlen uitstekend uit de voeten te kunnen!


Uitgelicht filmpje

Helmut Lotti

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over Helmut Lotti

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team