Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10Druk op deze knop om te bellen

Er zijn nog geen reviews...
 
De hoofdfoto van Kraantje Pappie

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Tape-act
Duur 1 x 20 minuten
Geluid excl., enkel monitorset
Bezetting 1 persoon
Genre Urban

Kraantje Pappie


Feestie!”

Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen 5 jaar. In 2009 tekende hij op het label Noah’s Ark en verscheen de EP ‘Boulimia’, maar sinds 2012 is het hek echt van de dam. Na de release van de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen. De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantje in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) blijkt een gouden combinatie te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die Kraantje Pappie neerzet. Hij speelt sinds zijn landelijke doorbraak +-200 shows per jaar, van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend, Crane I en Crane II -clubtours) tot aan de grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Pinkop en Dutch Valley. Daarnaast trekt hij elke zomer langs de populaire vakantiebestemmingen met een zomertour. Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mc Fiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis.

Na zijn eerste hit met 'Waar is Kraan' is hij door blijven scoren. Niet alleen met zijn live shows maar ook de tracks 'Mijn Nacht', 'Met z'n Tweeën (3fm Megahit), 'Handen Omhoog' (nr.1 notering single top100/Gouden
Plaat met Jan Smit), 'De hele Nacht Door' (feat. StukTV), Weekend (feat. FeestDJRuud, Sjaak en Dirtcaps) en 'Feesttent' mogen een hit genoemd worden. Onlangs ontving hij nog uit handen van zijn ouders een
Platina Plaat voor 'Waar is Kraan' en 'Feesttent'!
Dat Kraantje hard werkt bewijst het feit dat hij tussen de 'Crane' albums door even drie! albums produceerde en deze gratis aan zijn fans weg gaf. Het project 'Guardian van de Real Shit' kwam uit in mei 2015 en omvatte drie cd's met elk 12 tracks. Hardcopy's werden als verrassing gratis opgestuurd naar zijn fans en media en de week erna kon het allemaal gratis gedownload worden. De albums werden geproduceerd doorverschillende hiphop producers en bevatte vele gastoptredens van bevriende artiesten (o.a. Wudstik, Dope DOD, Jan Smit, Jiggy Djé, en Hef). Met deze muziek en alle gastartiesten werd een eenmalige show gegeven in de Tivoli Vredenburg te Utrecht.


Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben? Dan is de kans groot dat je hem op radio of tv voorbij hebt zien komen. Hij is een graag geziene gast bij de landelijke media, hij deed o.a. wekelijks ‘De Week in Rap en Roer’ bij Giel Beelen op 3FM en was presentator bij BNN’s ‘De Social Club’. In België komt hij regelmatig over de vloer bij JIMTV en Studio Brussel en was hij te gast bij het populaire tv-programma ’Vrienden Van de Veire’. De aankomende tijd zit Kraantje echter vooral weer in zijn studio om te werken aan ‘Crane III’. De afsluiter van het Crane drieluik wordt wederom geproduceerd door Nightwatch. Het album verschijnt op 1 juli 2016 en wordt uiteraard weer uitgegeven op Noah’s Ark. Wat je moet meenemen naar een show van Kraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Champagne, maar vooral je zin om heel erg hard te
gaan. En zo begint het verhaal weer van voren af aan: “Feestie!”

De nieuwe single wordt zeer goed ontvangen en beleeft een droomstart! Hij is afgelopen week voor de tweede maal, wat redelijk uniek is, verkozen tot Harde Schijf bij Coen en Sander op Radio 538. Maar ook SimoneFM maakte hem Smaakmaker en heeft de plaat inmiddels op repeat staan. Het mag duidelijk zijn dat Kraantje weer helemaal terug is na zijn periode van stilte waarin hij zijn nieuwe album heeft geschreven en de tijd heeft genomen om zich weer volledig op te laden voor een periode vol nieuwe muziek, video's, shows en mediapresentaties. En hier werd merkbaar met smacht op gewacht...
Zo was hij afgelopen week o.a. te gast bij Coen en Sander op Radio 538, Giel Beelen op 3FM, BijIgmar op SlamFM, Anton in de Middag op SimoneFM en bij QMusic in België waar hij de single ook overal live deed. 
En dit is pas het begin... 

Shows

Op dit moment speelt Kraantje al een deels nieuwe show, waarin hij nog niet uitgebrachte nummers van het aankomende album CraneIII (28-10-2016) presenteert aan het publiek. De geheel nieuwe Crane III show zal voor het eerst gepresenteerd worden op de Zwarte Cross 2016.
Kraantje Pappie is vanaf heden weer beschikbaar voor alle boekingsaanvragen.

 

 


Uitgelicht filmpje


Kraantje Pappie in het nieuws

Kraantje Pappie

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Contactpersoon



Informeer over Kraantje Pappie

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team