Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10
Druk op deze knop om te bellen

Er zijn nog geen reviews...
 
De hoofdfoto van Lenny Kuhr

Gage OP AANVRAAG

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Live-act
Duur in overleg
Geluid in overleg
Bezetting 1 persoon
Genre Nederlands / Frans

Lenny Kuhr


Lenny Kuhr wint in 1969 het Eurovisie Songfestival in Madrid met het lied 'De Troubadour'. Ze is echter niet de enige winnaar. Ook Spanje, Frankrijk en Engeland behalen de eerste plaats. De melodie van 'De Toubadour', gebruikt ze vijf jaar later voor het nummer 'De generaal', een ode aan Rinus Michels. Hierna heeft Kuhr veel succes in Frankrijk en 1972 heeft ze een grote nummer 1-hit met Jesus Christo.

Lenny Kuhr is geboren in Eindhoven op 22 februari 1950. Haar talent wordt ontdekt bij het Eindhovense Cabaret der Onbekenden, waar ook Anneke Grönloh en Armand zijn ontdekt. Later maakt ze haat debuut in het VARA-programma 'Nieuwe Liedjes'.

In 1980 scoort ze in Nederland weer een grote hit met het nummer 'Visite'. Hierop zingen Les Poppys mee, die bekend zijn van hun hit "Non, non rien n'a changé". In de jaren tachtig verschijnen een aantal albums en singles die het succes van visite niet kunnen evenaren en na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres.

In 1990 slaat ze een nieuwe weg in en neemt samen met haar partner, auteur Herman Pieter de Boer, een nieuw album op met luisterliedjes. Vanaf deze tijd begint ze op te treden in het theatercircuit en heeft hiermee veel succes.

Haar eerste huwelijk is in 1974 met Gideon Bialijstock. Zij kreeg twee dochters: Sharon en Daphna. Ze is van 1981 tot 1993 partner van de tekstschrijver Herman Pieter de Boer. En sinds 2003 is ze getrouwd met Rob Frank. Ze heeft inmiddels twee kleinkinderen: Ozz (2004) en Lihi (2005).

Uitgelicht filmpje

Lenny Kuhr

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over Lenny Kuhr

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team