Hulp nodig bij de muzikale invulling van uw evenement?
BEL 0412 - 40 70 10
Druk op deze knop om te bellen

1 reviews
 
De hoofdfoto van Ruth Jacott

Gage vanaf € 5.950,00

Deze prijs is excl. 6% BTW.
BUMA-afdracht 7% VERPLICHT!
Prijswijzigingen voorbehouden.

Boekingsinformatie

Tape-act
Duur 1 x 30 minuten
Geluid excl., enkel monitorset
Bezetting 1 persoon
Genre Nederlandstalig

Ruth Jacott


Ruth Jacott is niet te stoppen, met een prachtige stem en een repertoire van zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers heeft zij haar plaats in de Nederlandse muziekindustrie verworven.

Ruth Jacott wordt geboren in 1960 in Paramaribo, Suriname. Op negenjarige leeftijd verhuist ze met haar familie naar Nederland waar ze op zeventienjarige leeftijd aan een zangcarrière begint. Onder begeleiding van diverse orkesten - waaronder The Skymasters, het VARA dansorkest en het Metropole orkest - treedt ze regelmatig op in Nederland, Duitsland en Zuid Amerika. Daarnaast is ze een veelgevraagd sessiemuzikante.

In 1986 wint Ruth met het VARA-team de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. Wanneer ze in 1987 auditie doet voor de musical Cats van Andrew Lloyd Webber, wordt ze uit talloze kandidaten gekozen om de rol van Grisabella te spelen.

In 1993 neemt haar carrière een belangrijke wending als Ruth gevraagd wordt om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Ierland. Met het nummer 'Vrede' bereikt ze een mooie zesde plaats. Na de uitzending zingt Ruth, via een telefonische verbinding, samen met Paul de Leeuw het nummer 'Blijf Bij Mij', dat vervolgens op single uitgebracht wordt. Zowel 'Vrede' als 'Blijf Bij Mij' zijn grote hits. Haar eerste solo CD, simpelweg getiteld Ruth Jacott, is een daverend succes en bereikt zelfs de platina status.

In 2000 ondergaat Ruth een operatie aan haar stembanden. Wanneer deze goed uitpakt gaat zij, na een gedwongen rustperiode, in maart weer de theaters in met wederom een zelfgeproduceerde show - dit keer onder de titel Vals Verlangen, vernoemd naar de gelijknamige CD. In maart 2004 komt het album "Het Beste Van…" met alle grote successen van Ruth Jacott uit , waaronder Vrede, Ik Kan Echt Zonder Jou, Kruimeltje en de duetten Blijf Bij Mij met Paul de Leeuw en You've Got A Friend met René Froger & Marco Borsato.

Na een druk en succesvol 2015 duurt het succes voort!
Eind maart verzorgt Ruth 2 concerten met haar eigen band voor het KWF in het Circustheater in Scheveningen. Tevens start zij in het najaar met een uitgebreide theatertour door heel Nederland!
Wilt u Ruth ook boeken voor uw evenement? Informeer dan nu naar de mogelijkheden. 

Note: het betreft hier een besloten optreden met tape! Ruth Jacott is ook beschikbaar voor openbare evenementen.  De gage bedraagt dan: € 7000,- ex BTW ex buma


Uitgelicht filmpje


Klanten ervaringen


Ruud

Ruth is gewoon een klasse apart, wat een energie en temperament, maar ook gewoon lief. Heel de zaal was gek op d’r.

  Professionaliteit
  Communicatie
  Ambiance

Ruth Jacott

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw boeking binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


ContactpersoonInformeer over Ruth Jacott

Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen. Wij gaan namelijk direct van start als wij uw informatie aanvraag binnenkrijgen. U krijgt een ontvangst bevestiging van dit formulier op de mail zodat u weet dat het verzoek is aangekomen.

Optreden


Vertel ons wat over uw evenement of feest.

Contactpersoon


De contactgegevens worden opgeslagen in een cookie zodat u het maar een keer hoeft in te vullen.


Uw aanvraag wordt verwerkt...

Inladen van artiesten... Een moment aub

Uw aanvraag is verwerkt!

Beste ,

Bedankt voor het invullen van ons formulier!

U heeft op een bevestiging ontvangen van uw aanvraag. Wij proberen altijd zo snel mogelijk uw aanvraag in behandeling te nemen.

Met vriendelijke groet,
Het LB-Entertainment Team